Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Bölümü; bakteri, virüs, parazit veya mantar gibi mikroorganizmaların neden olduğu hastalıkların tanı ve tedavisi ile uğraşan uzmanlık alanıdır.
Modern tıptaki bilimsel ve teknolojik gelişmelere bağlı olarak İç Hastalıkları (Genel dahiliye) kendi içinde dallara ayrılmakla beraber erişkin hastaların cerrahi dışındaki sağlık sorunlarının tümünde ilk başvuru merkezi ve çözüm ünitesi olmaya da devam etmektedir.
Nefroloji, Endokrinoloji, Gastroenteroloji, Göğüs Hastalıkları, Hematoloji, Onkoloji, Enfeksiyon Hastalıkları, Romatoloji İmmunoloji-Allerji, Diabet, Kardiyoloji gibi hızla gelişen yan dallar Dahiliyenin içinden doğmadır.
Dahiliye geniş kapsamlı bir bilim dalıdır. Çeşitli şikayetler sebebi ile hastaneye başvuran hastaların ayakta ve yatarak tedavilerinin düzenlendiği bir bölüm olup, şikayetlerini çözümlemede kılavuz görevi görmektedir. Bu sebeple hastaların tetkiklerinin yapıldığı, ilk teşhisin konulduğu, hastalığın durumuna bağlı olarak tedavisinin düzenlendiği ya da bir başka branşa sevk edildiği bölümdür.
Hastayı objektif bir şekilde değerlendirmek ve tedavi etmek Dahiliyenin temel prensibidir.
İç Hastalıkları; şeker hastalığı, karaciğer hastalıkları, böbrek hastalıkları,kan hastalıkları, sindirim sistemi (mide ve barsaklar)hastalıkları, enfeksiyon hastalıkları, solunum sistemi hastalıkları, hormon hastalıkları ve şişmanlık gibi sorunlarınızda başvurmanız gereken bir branştır.
Ateşli hastalıklardan metabolik hastalıklara, böbrek hastalığından, karaciğer hastalıklarına tüm problemlerin başvuru ve çözüm noktası İç Hastalıklarıdır.
İç hastalıkları Uzmanı, cerrahi tedavi gerektiği durumlarda genel cerrahi başta olmak üzere tüm cerrahi branşlara yönlendirmektedir.
İç Hastalıkları Bölümünün İlgilendiği Başlıca Konular