Diş taşı temizliğinin yapıldığı zaman diş kökleri açığa çıkabilir. Oldukça normal ve rutin bir olay olan bu durum özellikle aşırı diş taşlarına sahip bireylerde sıklıkla görülür. Kötü bir ağız hijyeni sonucunda diş taşları oluşabilmektedir.
Diş eti tedavisi uzmanının (periodontolojist) uygulayacağı cerrahi operasyonla diş eti çekilmeleri normal ve doğru konumlarına getirilmeye çalışılır. Eğer bu tedavi ile yerine getirilememe durumu söz konusu ise, yapmanız gereken en önemli nokta, mevcut olan dişeti çekilmelerinin artmasına izin vermemek için iyi bir ağız hijyeni sağlamaya çalışmalısınız.
TEKRAR OLURSA!
Önemli olan bir diğer konu da, diş taşı temizliği yaptırdıktan belli bir süre sonra bu taşlar tekrar meydana gelecektir. Taşların oluşmaması sizin elinizdedir. Diş hekiminizin gösterdiği şekilde dişlerinizi fırçalamanız, hekiminizin önerdiği temizleme araçlarını kullanarak bu süreyi uzatabilirsiniz. Diş taşlarınızı temizlettirdikten sonra hızlı bir şekilde yeniden diş taşı oluştuğunu düşünüyorsanız fırçalama şeklinizi gözden geçirmelisiniz. Temizlenen bir yer yeniden kirleniyorsa iyi bakılmadığı anlamına gelebileceğini unutmamalısınız. Diş hekimliği derslerinde çok sık kullanılan bir gerçeği sizlerle paylaşmak istiyorum: "Ağız sağlığını, genel vücüt sağlığının bir parçası olduğunu düşünerek hayatınıza yön verin!"
Trdoktor; blog sayfasıdır. Trdoktor blog sayfası üzerinde doktorların yazdığı makale ve videoları görünütleyebilirsiniz.