TR Doktor

AVIL 22,7 MG TABLET

AVİL

Tablet

 

Sandoz

 

 

Etken Madde(ler):

Feniramin maleat 22.7 mg

 

Piyasa Şekilleri:

20 tablet içeren ambalajlarda.

 

Kullanım Şekli:

Pozoloji her olguda hastaya göre ayarlanmalıdır. Hayati bir tehdidin söz konusu olmadığı durumlarda başlangıç dozu olabildiğince düşük tutulmalıdır. Günde 3 mg/kg'ı aşan dozlar kullanılmamalıdır. Tabletler yemeklerden sonra bir miktar sıvıyla çiğnenmeden yutulmalıdır.

 

Endikasyonları:

Aşırı duyarlılık reaksiyonlarıyla  çeşitli nedenlerden kaynaklanan kaşıntıların tedavisinde endikedir. Akıntılı mukoza iltihaplarında ve sulanan ekzemalarda, ek belirti olan sıvı sızıntısını azaltır. Allerjik hastalıklarla ilgili yakınmalar (aşırı duyarlılık belirtileri): aksırık nöbetleri, buruna kaşıntı ve ifrazatla birlikte seyreden saman nezlesi (pollinosis), gözde konjunktiva iltihabı, ürtiker ve deride kızarıklık ve şişkinlik yapan kaşıntılı ekzema (nörodermatit).

 

Kontrendikasyonları:

Gebeliğin ilk 3 ayında, yeni doğanlarda ve prematürelerde, emzirenlerde, astma dahil alt solunum yolları hastalıklarında, feniramin ve benzer yapıdaki diğer antihistaminiklere karşı aşırı duyarlı olanlarda, MAO inhibitörleriyle tedavi görenlerde kullanılmamalıdır. Ayrıca, stenozlu peptik ülser, piloroduodenal obstrüksiyon, semptomatik prostatik hipertrofili hastalarda ve 60 yaş ve yukarısındakilerde baş dönmesi ve hipotansiyon oluşturabileceğinden dikkatle uygulanmalıdır.

 

Uyarılar:

Yapılan deneylerde feniraminin herhangi bir teratojenik etkisi görülmediği halde, gebelik sırasında, özellikle gebeliğin ilk üç ayında kullanılmamalıdır. Dar açılı glokomu olan hastalarda feniramin kullanılacaksa, bir göz hastalıkları uzmanının hastaları muayene etmesi gerekir. Feniramin, önerildiği şekilde kullanıldığı zaman bile hastaların şehir trafiğine aktif olarak katılmalarını ve bazı makinaları kullanmalarını güçleştirecek kadar reaksiyon yeteneğini azaltabilir. Bu durum özellikle alkolle birlikte alınması halinde sözkonusudur. İlacın veriliş zamanı ve dozu, hastanın çalışma zamanına ve tarzına uygun olmalıdır. Antihistamin sürdozaj reeaksiyonlarına karşı (santral sinir sisteminde depresyon veya stimülasyon, ağız kuruluğu, dilate pupil, yüz kızarıklığı) stimülanlar kesinlikle kullanılmamalıdır. Feniramin, bakiye idrara yol açan prostat hipertrofisi, semptomatik prostat hipertrofisi, dar açılı glokom, stenozlu peptik ülser, piloroduodenal obstrüksiyon, mesanenin boyun obstrüksiyonlarında, hipertiroidi, kardiyovasküler hastalıklar ve hipertansiyonda dikkatle kullanılmalıdır.

 

Yan Etkileri:

Önerilen dozlar bazan yorgunluk, mide-barsak bozuklukları, anoreksi, ağız-burun ve boğazda kuruluk, idrar tutulması, çarpıntı ve aşırı duyarlılık belirtilerine, bulanık görme, çift görme, baş dönmesi, öfori, parestezi, tinnitus gibi yakınmalara yol açabilir. Kaşıntı, fotosensitivite, deri döküntüleri, sedasyon, senkop, konvüzyonal durumlar yapabilir. Yüksek dozlarda nadiren halüsinasyonlar, huzursuzluk veya oriyantasyon bozuklukları gibi santral sinir sistemine ait belirtiler, miksiyonr bozuklukları, küçük çocuklarda sinirlilik belirtilerinin görülmesi mümkündür.

 

İlaç Etkileşimleri:

Feniramin, santral etkili ilaçların, örneğin trankilizanların, hipnotiklerin, antianksiyete ilaçların ve depresan analjeziklerin, nöroleptiklerin, MAO inhibitörlerinin, sedatiflerin ve alkolün etkisini artırabilir.

 

Uyarı ;  trdoktor.com’da kullanılan bilgiler Hekim ve Eczacıya Danışmanın Yerine Geçemez. Sitemiz doktorunuzun veya eczacınızın yerini almayı hedeflememektedir.Bilgilerin yanlış anlaşılmasından ve buna bağlı olarak doğabilecek sorunlardan sitemiz yasal sorumluluk altında değildir.Gerçek bir tanı ve tedavi için hasta ve doktorun yüzyüze gelmesi gereklidir. Bu sitede verilen bilgilerin kullanılmasının sorumluluğu tümüyle kullanıcıya aittir.www.trdoktor.com

 


Önerdiğimiz İçerikler